EN

Дома>ПРОИЗВОДИ>Само-редење спирален замрзнувач

Производи

Само-редење спирален замрзнувач

ПРЕГЛЕД

Само-редење спирален замрзнувач е компактен и хигиенски дизајн на замрзнувачот. Во споредба со традиционалниот спирален замрзнувач со низок напон, спиралниот замрзнувач со само-редење ги елиминира шините што го поддржуваат ременот, што значи до 50% повеќе излез од замрзнување со ист отпечаток на стапалото. Транспортерите се скоро 100% достапни за чистење благодарение на елиминацијата на шината на ременот и тапанот. Замрзнувачот го комбинираше најсовремениот систем „чисто на место“ (CIP). Отворен, лесно чистен и достапен дизајн ги оптимизира санитарните стандарди и ги намалува застоите на системот за чистење и одржување. Оваа карактеристика ја намалува контаминацијата и го продолжува животниот век на опремата со спречување на насобирање на отпад и поедноставување на процесот на чистење. Сите шупливи цевки и цевки беа елиминирани на структурните компоненти, а хоризонталните површини се закосени. Погонскиот систем работи целосно на триење при тркалање, затоа е потребно помалку подмачкување од традиционалните спирални замрзнувачи со низок напон.


  • КАРАКТЕРИСТИКИ
  • СПЕЦИФИКАЦИИ НА
  • АПЛИКАЦИИ

● Уникатниот дизајн на ременот го содржи производот во самостојна зона на замрзнување, за нежно, униформно ракување и супериорна хигиена.

● Вертикалниот проток на воздух со голема брзина го допира производот низ сите стекови, обезбедувајќи рамномерен, брз, ефикасен резултат на замрзнување.

● Спиралата за само-редење дава непречена, сигурна, работа без заглавување.

● Без Божиќно дрво, претерано истегнување, „превртување“ на ременот или рачно подмачкување.

● Спиралниот транспортер со само-редење може да го намали затегнатоста на ременот. Намалување на големината на моторот, помалку лубрикант, без превртување на ремен или прекумерно истегнување.

● Вентилаторот се наоѓа на сувата страна на испарувачот.

● Го минимизира мразот и го максимизира преносот на топлина, времето на работа и производството.

● Пониска цена за фунта.

●  Индикатори за променлива брзина на ременот и времето на процесот.

● Долги интервали помеѓу одмрзнувањата за непречена обработка.

● Одговорност од еден извор за дизајнот и перформансите.

● Тесно замрзнување за континуирано производство.

● Прецизна контрола на процесот.

● Поголема ефикасност со -40 F температура на ладење.

● CIP (чисто на место), отворена и хигиенска структура, лесна за чистење.

Спиралното замрзнување само-редење е идеален да замрзне топчиња од месо, грутки за месо, пржени пилешки делови, подготвена храна и друга храна со мал отпечаток.