EN

Дома>ПРОИЗВОДИ>Замрзнувач на плочи

Производи

Замрзнувач на плочи од серија WF (J) со единица за ладење

ПРЕГЛЕД

Таквите замрзнувачи на плочи може да се користат за замрзнување на различни производи во тацни, тави и кутии, погодни за морска храна, мало спакувано месо и друга храна во блокови. Плочите внатре се поставени хоризонтално, така што производите во тацни или пакувања може да се стават на плочите за подобро замрзнување. Замрзнувачот на плочи може да биде опремен со единица за компресор со клип или завртка, која има низок шум, мала зафатеност на подот, висока ефикасност и лесно ракување, итн.

  • КАРАКТЕРИСТИКИ
  • СПЕЦИФИКАЦИИ НА
  • АПЛИКАЦИИ

Ладилното средство може да биде фреон, амонијак или CO2 u Изработен од алуминиум отпорен на морска вода, храна. Плоштадната алуминиумска плоча со дебелина од 25мм дава висока јачина, висока отпорност на корозија и топлинска спроводливост. Плочката е автоматски заварена и има минимална деформација.

Куќиштето е изолирано со едно парче пена од полиуретан за да се обезбеди робусна структура и да се минимизира загубата на студ со елиминирање на споеви.

Куќиштето на замрзнувачот Плоштад плоча е од не'рѓосувачки челик. Може да ја одржи суровата морска околина и лесна за чистење.

Тефлонски Флексибилни споеви на цревата без протекување, прирабнички или конецни конекции. Цревото е покриено со плетенка од не'рѓосувачки челик 304L. u Опремен со вградена компресорска единица BITZER во Германија.

Претходно склопено, не е потребна инсталација на терен, лесна за чистење и сервисирање.


WF-1J, 11 станици

◆ Ефективна големина на плочата за испарување: 2020 × 1252 (мм)

Ефективна површина на производот: 27.7 м2)

Број на плочи: 12

Растојание на плочи: од 46мм до 95мм

Капацитет на ладење: 71.1kw

Капацитет на полнење на ладилното средство: R404A 80Kg

Ладилна единица: Два 6G-30.2Y( БИЦЕР) 22Kw × 2

иквиден метод за снабдување: вентил Danfoss TX

Кондензатор: Разменувач на топлина Shell ube, бакарни цевки отпорни на корозија

Хидраулична станица:

1) Моќност на моторот на пумпата за масло: 1.5kw 380V / 50Hz

2) Поставен притисок на пумпата за масло: 5MPa

3) Флукс на пумпа за масло: 10L / мин

4) Хидраулично масло: бр. 46 хидраулично механичко масло 68 кг (по избор)

Вкупни димензии: 4350 (l) × 1950 (w) 2950 × (h)

Тежина: 5400kg


Идеално е да се замрзне риба, ракчиња, месо, живина, готов оброк во плех или кутии. 

Морски производи
Производи од живина