EN

Дома>ПРОИЗВОДИ>Замрзнувач на плочи

Производи

Замрзнувач на полуконтактни плочи од серија GF (J) со единица за ладење

ПРЕГЛЕД

Замрзнувачот на полицата за полици произведен од Square Technology може брзо да замрзне многу видови производи, како што се риби и ракчиња, школки, зеленчук, разделено месо, разделена живина и многу замрзната храна во мали пакувања. Плочите се поставуваат хоризонтално како полици, додека проредот на слојот е фиксиран. Производите ќе се стават на полицата за замрзнување. Различна од стандардните хоризонтални замрзнувачи на плочи, нејзината поголема големина може да биде дизајнирана за поголем капацитет на замрзнување. Таквите замрзнувачи на полиците може да бидат опремени и со единица за компресор.


  • КАРАКТЕРИСТИКИ
  • СПЕЦИФИКАЦИИ НА
  • АПЛИКАЦИИ

Тоа е комбинација на замрзнувач на експлозии и замрзнувач на контакти. Производот контактира со алуминиумската плоча во ладилник во минус, додека вентилаторите дуваат ладен проток на воздух низ горниот дел и страните на производот.
Плочата е изработена од алуминиум од морско ниво. Ладилното средство поминува низ повеќе канали во внатрешноста на алуминиумската плоча. Плочата е лесна, силна, отпорна на корозија и добра во топлинска спроводливост.
Рамката е галванизиран челик со топла топлина, високо отпорна на корозија.
Куќиштето е изолирано со едно парче пена од полиуретан за да се обезбеди робусна структура и да се минимизира загубата на студ со елиминирање на споеви.
Замрзнувачот е опремен со вградена германска единица за повеќе компресори Bitzer. Тој е високо енергетски ефикасен. Системот за ладење може да има еден, два или три компресори кои работат истовремено во зависност од реалното оптоварување на ладењето.


Capacity Капацитет на замрзнување:> 3000 кг / серија (Врз основа на: 15 кг / блок, димензија на блок: 600мм × 400мм × 80мм)

Број на плоча: 10 Замрзнувачки слоеви: 10

Област за замрзнување на плочи: 5500мм × 1200мм

Растојание на плочи: 144мм; Нето клиренс: 110мм

Ладилно средство: R717

Снабдување со течност: Пумпа

Оптоварување за ладење: 105kw (+ 35 ℃ / -35) (со ладилник за воздух)

Инфедирајте ја температурата.:

Брзина на воздухот помеѓу плочите: 2m / s

Општа димензија: 8520 mm (L) × 2115 mm (W) × 2360 mm (H)


● Идеален е за индивидуално замрзнување риби, ракчиња, готов оброк, живина и други мали спакувани .

Производи од живина

Морски производи

Практични / зачувани производи